Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)

Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)

4.5 256 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 Portionen

Składniki

  • frische Petersilie Blättchen abgezupft
    4 Stängel
  • Zwiebeln halbiert
    370 g
  • Öl etwas mehr zum Einfetten
    3 EL
  • Tofu, geräuchert in Würfeln (5 mm)
    250 g
  • Semmelwürfel vegan
    200 g
  • Maisstärke
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Haferdrink
    150 g
  • Belugalinsen
    250 g
  • Wasser
    800 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (vegan)
    4 TL
  • Bohnenkraut, getrocknet
    ½ TL
  • Weißweinessig nach Geschmack
    1 - 2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 546 kcal / 2283 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 10.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...