Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 5 g de aceite, y un poco más para engrasar
- 350 g de huitlacoche, en lata
- 90 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 1 sobre de grenetina en polvo
- epazote, en juliana, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 1537 kJ / 386 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cebolla
1h 10min
Filete de res en salsa de pasilla y vino tinto
1h 10min
Sopa de lima yucateca
40min
Fideo seco en salsa de chiles
35min
Crema de ejote
30 min
Gelatina de queso y piña
4 godz.
Baguette
10 godz. 40 min
Terrina de salmón
2 godz.
Souffle de chocolate
1 godz.
Salsa borracha
15min
Pan de elote
2 godz.
Botana de atún ahumado
10min