![Dip de huitlacoche Dip de huitlacoche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7BC908DF-7BBE-41A6-BE46-852A3B48C3BE/Derivates/238B9BAD-653C-4420-8C4E-D6AF615E1F5B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 5 g de aceite, y un poco más para engrasar
- 350 g de huitlacoche, en lata
- 90 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 1 sobre de grenetina en polvo
- epazote, en juliana, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 1537 kJ / 386 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 59 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Carnitas de atún
40min
Salsa borracha
15min
Chiles en nogada
1h
Sopa de hongos y epazote
35 Min
Torta de elote con rajas
1h
Pescado a la talla
40min
Sopa de lima yucateca
40min
Bacalao a la Vizcaina
1u. 15min
Crema de chicharrón
25min
Sopa de frijol y hoja de aguacate
8 Std. 50 Min
Tamales dulces de pasas
2 Std.
Tamales de pollo y salsa verde
2 Std.