Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 克 油
-
1
瓣 独头蒜
lub 3 瓣 蒜头 - 2 支 干辣椒, 去蒂去籽
- 250 克 新鲜四季豆, 去头去筋,切段
- ½ 茶匙 糖
- ¼ 茶匙 盐
- 1 汤匙 生抽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 457 kJ / 109 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Błonnik
- 4.2 g