Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 克 带皮鸡腿 (约2条腿),去骨
- 10 克 生抽
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 3 颗 蛋
- 1560 克 水
- 1 ½ 茶匙 盐
- 50 克 姜
- 10 克 蒜头
- 30 克 油
- 300 克 米 ,洗净沥干
- 1 块 鸡肉高汤块(每块溶于0.5升水)
- 2 片 斑兰叶 (见要诀)
- 50 克 洋葱 ,切块
- 70 克 土豆 ,去皮切小块
- 70 克 番茄 ,切块
- 120 克 胡萝卜 ,去皮切小块
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2663 kJ / 637 kcal
- Białko
- 31 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1488 mg