Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 克 肉糜
- 10 克 姜, 切末
- 10 克 油
- 1 根 苦瓜, 去瓤后切条,约200克(见要诀)
- 1 个 红甜椒, 去籽,切丝,约100克
- ½ 茶匙 糖
- 10 克 芽菜
- 2 茶匙 辣豆瓣酱
- 1 茶匙 生抽
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 478 kJ / 114 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 1.7 g