![虾皮炒芥菜 虾皮炒芥菜](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9184aa9b89ca00a7c40dd4c9d8f736a0/Derivates/9092bcab7a32299d47c956d7ac9d39c00a69111f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 油
- 15 克 淡味虾皮
- 300 克 芥菜 ,洗净沥干,切段
- 5 克 蚝油
- 5 克 生抽
- 1 小撮 糖
- ½ 茶匙 麻油 ,约1-2克
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 288.5 kJ / 69 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 688.6 mg