Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di liquirizia pura in caramelle
- 4 tuorli d'uovo
- 15 g di fecola di patate
- 150 g di zucchero
- 500 g di latte
- 15 g di gelatina in fogli, precedentemente ammollata in acqua fredda e strizzata
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 890 kJ / 213 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 24.7 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Budino al caramello
3h 20min
Mousse di cioccolato profumata all'arancia e cannella
2h 20 min
Panna cotta
6h 30min
Meringhe
2 Std.
Mousse al cioccolato bianco e fragole
4hod. 25min
Budino al cocco
3h 15min
Budino al miele e rum con salsa alle fragole
2 Std. 30 Min
Crema di pesche caramellate e cannella
2h 15min
Budino al pistacchio (vegan)
4 Std. 15 Min
Budino al cioccolato bianco
2h 20 min
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4h 20min
Panna cotta ai mirtilli
6h 30min