Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biga
- 100 g di farina tipo 00
- 50 g di acqua tiepida
- 1 g di lievito di birra fresco
Impasto
- 825 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 400 g di farina tipo 0
- 100 g di farina manitoba
- 2 g di malto in polvere
- 10 g di sale
- 5 g di latte in polvere
- 15 g di olio extravergine di oliva
- 70 g di noci sgusciate tritate grossolanamente
- 70 g di uvetta sultanina ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 628 kJ / 150 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lingue croccanti ai cereali
3 Std.
Pane pugliese
29h 20min
Pane ebraico (Challah)
3h 30min
Baguette
4h
Pane al latte
2 Std. 20 Min
Pane alle olive
2 Std. 20 Min
Pane tipo ciabatta
26h
Pane barese
6h 15 min
Panini venostani
3 Std.
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20min
Pane con farina di mais
5h 5min
Preimpasto per pane
24h 30 min