Urządzenia i Akcesoria
Feigen-Ravioli
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
65 Stück
Składniki
Teig
-
Zucker100 g
-
Vanilleschote½
-
Butter kalt, in Stücken250 g
-
Salz1 Prise
-
Eigelb2
-
Mehl und etwas mehr zum Ausrollen300 g
-
Speisestärke50 g
-
Wasser eiskalt2 EL
Füllung und Verzierung
-
Feigen, getrocknet in groben Stücken200 g
-
Rotwein100 g
-
Orangensaft50 g
-
brauner Zucker40 g
-
Lebkuchengewürz1 TL
-
Puderzucker3 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
0 g
Kalorie
283 kJ /
67 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumenstreifen
3 godz.
Aprikosen-Marzipan-Schnecken
1 godz. 50 min
Schoko-Hütchen mit Marzipan
4 godz. 30 min
Aprikosen-Amaretti
30 min
Süße Tannenzapfen
6 godz.
Panforte de Siena
2 godz.
Dinkel-Cantuccini
2 godz.
Lebkuchen-Cantuccini
1 godz. 30 min
Feigen-Mandel-Cantuccini
1 godz.
Gewürz-Florentiner
1 godz. 30 min
Nuss-Cranberry-Cantuccini
2 godz. 30 min
Datteltaler
1 godz.