Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Zucker
- ½ Vanilleschote
- 250 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 2 Eigelb
- 300 g Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
- 50 g Speisestärke
- 2 EL Wasser, eiskalt
Füllung und Verzierung
- 200 g Feigen, getrocknet, in groben Stücken
- 100 g Rotwein
- 50 g Orangensaft
- 40 g brauner Zucker
- 1 TL Lebkuchengewürz
- 3 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 283 kJ / 67 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Husarenkrapfen mit weißer Schoko-Ganache
1 Std.
Datteltaler
1 Std.
Pflaumenstreifen
3h
Florentiner
2h
Gewürz-Florentiner
1 Std. 30 Min
Bienenstich-Taler
2h 20min
Wespennester
1 Std.
Nuss-Cranberry-Cantuccini
2 godz. 30 min
Spekulatius-Knusperle
1 Std.
Lebkuchen-Cantuccini
1 Std. 30 Min
Espresso-Sterne
4h
Aprikosen-Tartelettes
3h