Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g Zucker
Mürbeteig
- 400 g Mehl
- 200 g Butter, kalt, in Stücken
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
Füllung
- 90 g Mandeln, geschält
- ½ TL Rosenwasser
- 100 g Aprikosen, getrocknet, entsteint
-
45
g Mandellikör (z.B. Amaretto)
lub 45 g Apfelsaft - 100 g Aprikosenkonfitüre
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 268 kJ / 64 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 3 g