Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Blätter weiße Gelatine
- Wasser zum Einweichen und Anrühren
- 450 g Sahne
- 220 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 1 ½ EL Zimt
- 3 EL Orangenlikör
- 60 g Zucker
- 150 g Kumquats, quer halbiert, entkernt
- 1 Zimtstange
- 1 Sternanis
- 100 g Orangensaft
- 1 TL Speisestärke
- 2 EL Pistazien, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3340 kJ / 799 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 60 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bayerische Creme
8u.
Lebkuchenparfait
8h 15 min
Schokoladenmousse
3 Std. 20 Min
Spekulatiussoufflé
1h 10min
Joghurtmousse Vanille
2 Std. 30 Min
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 godz. 15 min
Gebrannte Eierlikörcreme
1 Std. 15 Min
Barolo-Birne mit Honig-Parfait
10u.
Orangenparfait
6 Std. 30 Min
Panna Cotta al caffè
5h
Eierlikörmousse
8h 30min
Mousse au chocolat mit Banane
3h 25min