Urządzenia i Akcesoria
Süße Tannenzapfen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 6 godz.
60 Stück
Składniki
Teig
-
Honig80 g
-
Zuckerrübensirup80 g
-
Zucker160 g
-
Lebkuchengewürz15 g
-
Zimt2 TL
-
Orangensaft100 g
-
Butter kalt, in Stücken250 g
-
Mehl und etwas mehr zum Ausrollen600 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
Milch2 EL
Dekoration
-
Zucker60 g
-
Puderzucker125 g
-
Zitronensaft1 EL
-
Eiweiß15 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1 g
Kalorie
417 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 1/2016
43 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Brownie-Taler
1 godz. 35 min
Ingwerkipferl
3 godz.
Zitronenschnecken
4 godz. 30 min
Apfel-Zimt-Cookies
1 godz. 30 min
Pfeffernüsse
1 godz.
Schokoladencookies
45 min
Spekulatiusrollen
4 godz.
Gewürzspekulatius
1 godz. 40 min
Wespennester
1 godz.
Aprikosen-Marzipan-Schnecken
1 godz. 50 min
Orangenplätzchen
2 godz. 10 min
Vanille-Husarenkrapfen
5 godz.