Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 di acqua
- 100 g di peperoni rossi a pezzi piccoli (1 cm)
- 200 g di patate a cubetti (1 cm)
- 1 scalogno a pezzi
- 3 - 4 foglie di basilico fresco, lavate
- 300 g di fagioli azuki rossi cotti (vedere consigli)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 - 2 pizzichi di peperoncino piccante in polvere, a piacere
- 50 g di pangrattato
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 28.2 g
- Tłuszcz
- 5.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Falafel con salsa allo yogurt di soia
55 Min
Polpette di soia
55 Min
Burger di soia e lenticchie
45 Min
Falafel di fave e ceci
40 Min
Big burger
1 Std.
Svizzere vegan
1 Std.
Burger in agrodolce
1h 10min
Burger di azuki verdi e pinoli al profumo di basilico
20 Min
Veg-burger (vegan)
1h 10min
Burger vegetale con salsa allo yogurt
1h 10min
Burger di fagioli e feta
1 Std. 35 Min
Burger speziati di quinoa e cannellini
45 Min