Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le zeste d'½ citron jaune non traité
- 150 g de sucre en poudre
- 500 g de lait
- 30 g de fécule de maïs
- 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 5 jaunes d'œufs
- farine de blé, pour fariner
- 1 pâte feuilletée maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1333 kJ / 319 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 39.1 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Nougat de Montélimar
3h 30min
Iles flottantes aux carambars
1 Std. 20 Min
Cannelés
13 godz. 45 min
Fions vendéens (ou flans maraîchins)
12 godz.
Petits flans pâtissiers
1 Std. 15 Min
Cheesecake polonais
1h 30min
Iles flottantes à la pistache
1h
Glace banoffee
10min
Minipanettoni
2h 30min
Pastis landais
2h 30min
Pastéis de nata à la cannelle
2h
Crème catalane
4h 25min