Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de biscuits speculoos
- 30 g d'amandes émondées
- 60 g de pistaches, décortiquées et non salées
- 80 g de canneberges déshydratées
- 50 g d'abricots secs dénoyautés
- 400 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 100 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 30 g de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1011 kJ / 243 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 20.1 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Nonnettes à l'orange
1 Std. 40 Min
Pain d'épices aux fruits secs
1 Std. 15 Min
Bouchées truffées noisette-café
50 Min
Pie à la rhubarbe et à l'orange
1 Std. 15 Min
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1h 5min
Parfait chocolat et thé fleuri
3u. 55min
Gâteau magique chocolat-caramel
5 Std.
Pavés chocolat et mendiants
20 Min
Amaretti aux abricots
30 Min
Minipanettoni
2 Std. 30 Min
Ginger nuts
1 Std.
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1 Std.