![Pfirsichkuchen vom Blech Pfirsichkuchen vom Blech](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F832406A-35DC-4E1F-999D-9A357ABC00CD/Derivates/1a04319b-113b-4bdb-83b8-23e90de36a48.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Mehl
- 1 ½ TL Backpulver
- 90 g Zucker
- 1 Prise Salz
- 1 Zitrone, Bio, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
- 2 Eier (Kl. M)
- 50 g Milch
- 1 Dose Pfirsiche (Abtropfgew. 480 g), abgetropft, in dünnen Spalten
- 50 g Mandelstifte
- 150 g Aprikosenkonfitüre
- 1 TL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1705 kJ / 407 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Gedeckter Apfelkuchen
1h 30 min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15min
Schoko-Aprikosen-Kuchen
1h 20min
Pfirsich-Butterkuchen
2 Std. 20 Min
Riemchen-Apfelkuchen
1h 30 min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40 min
Orangen-Mandel-Kuchen
2h
Badische Apfeltorte
1h 40 min
Heidelbeer-Marmorkuchen
1h 30 min
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2h
Elsässer Apfelkuchen
5 Std. 10 Min
Apfel-Sandkuchen
1h 30 min