Urządzenia i Akcesoria
Pfirsichkuchen vom Blech
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
8 Stücke
Składniki
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Mehl200 g
-
Backpulver1 ½ TL
-
Zucker90 g
-
Salz1 Prise
-
Zitrone Bio, Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst1
-
Eier (Kl. M)2
-
Milch50 g
-
Pfirsiche (Abtropfgew. 480 g), abgetropft, in dünnen Spalten1 Dose
-
Mandelstifte50 g
-
Aprikosenkonfitüre150 g
-
Puderzucker1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1705 kJ /
407 kcal
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
51 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pfirsich-Johannisbeer-Kuchen
2h
Versunkener Erdbeerkuchen
1h 15min
Heidelbeerkuchen vom Blech
1h 45min
Johannisbeer-Joghurt-Kuchen
2h 20min
Beeren-Blechkuchen
1h 30min
Kirschkuchen vom Blech
1h 20min
Bunter Obstkuchen vom Blech
1h
Butter-Apfel-Kuchen
3h
Kirsch-Orangen-Kuchen
1h 15min
Birnen-Schoko-Kuchen
1h 15min
Apfel-Sandkuchen
1h 30min
Pflaumen-Sandkuchen
1h 40min