Heidelbeer-Marmorkuchen
TM6 TM5

Heidelbeer-Marmorkuchen

4.1 (105 ocen)

Składniki

  • 1 Zitrone, Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, 4 EL Saft ausgepresst
  • 150 g Heidelbeeren, TK, aufgetaut
  • 480 g Mehl
  • 30 g Vanillezucker, selbst gemacht
  • 250 g Butter, weich, in Stücken
  • 170 g Zucker
  • 1 Prise Salz
  • 5 Eier
  • 4 TL Backpulver
  • 100 g Milch
  • 2 EL Puderzucker, selbst gemacht

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1270 kJ / 304 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
39 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
1.1 g
Sód
124 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy