Heidelbeer-Marmorkuchen

Heidelbeer-Marmorkuchen

4.1 113 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke

Składniki

  • Zitrone Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, 4 EL Saft ausgepresst
    1
  • Heidelbeeren TK, aufgetaut
    150 g
  • Mehl
    480 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    30 g
  • Butter weich, in Stücken
    250 g
  • Zucker
    170 g
  • Salz
    1 Prise
  • Eier
    5
  • Backpulver
    4 TL
  • Milch
    100 g
  • Puderzucker selbst gemacht
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 304 kcal / 1270 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Sód 124 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...