Urządzenia i Akcesoria
Heidelbeer-Marmorkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
-
Zitrone Bio, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, 4 EL Saft ausgepresst1
-
Heidelbeeren TK, aufgetaut150 g
-
Mehl480 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht30 g
-
Butter weich, in Stücken250 g
-
Zucker170 g
-
Salz1 Prise
-
Eier5
-
Backpulver4 TL
-
Milch100 g
-
Puderzucker selbst gemacht2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
124 mg
Białko
5 g
Kalorie
1270 kJ /
304 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 4/2017
45 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Heidelbeer-Baiser-Kuchen
1 godz. 30 min
Kokos-Aprikosen-Butterkuchen
2 godz. 30 min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 godz. 10 min
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Mohn-Brombeer-Kuchen mit Streuseln
5 godz.
Zitronenkuchen
4 godz.
Traubenkuchen mit Olivenöl
1 godz. 40 min
Käsekuchen
4 godz. 30 min
Möhren-Apfel-Kuchen
1 godz. 30 min
Elsässer Apfelkuchen
5 godz. 10 min