Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 3 Eier
- 6 Eigelb
- 200 g Zucker
- 200 g Mehl
- 2 TL Backpulver
- 1 Prise Salz
Rote-Beeren-Mischung
- 300 g roter Traubensaft
- 70 g Zucker
- 3 Pck. Tortenguss, rot
-
700
g rote Beeren, gemischt, frisch
lub 700 g rote Beeren, gemischt, TK, aufgetaut
Baiser
- 150 g Zucker
- 1 ½ EL Speisestärke (ca. 15 g)
- 6 Eiweiß
- 1 TL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 768 kJ / 183 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Eierlikör-Gugelhupf mit Schokoguss
4 Std.
Käsekuchen
4 Std. 30 Min
Mandarinenkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min
Zwetschgen-Schmand-Kuchen
1 Std. 10 Min
Riemchen-Apfelkuchen
1 Std. 30 Min
Spiegelei-Kuchen
1 Std. 15 Min
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 Std. 10 Min
Tortenboden
45 Min
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.
Bunter Retro-Obstboden
10 Std.
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2 Std. 15 Min
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.