Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- Öl zum Einfetten
- 300 g Mehl
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 100 g Milch
- 60 g Zucker
- 1 Ei
- 80 g Butter, weich, in Stücken
- 2 Eiweiß
- 2 Dosen Mandarin-Orangen (Abtropfgew. à 175 g)
Quarkmischung und Fertigstellung
- 120 g Butter, weich, in Stücken
- 140 g Zucker
- 4 Eier
- 1000 g Quark, 40% Fett
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- ½ Pck. Backpulver
- ½ TL Zitronenschale, gerieben
- 250 g Mohn Back (z.B. von Dr. Oetker)
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1352 kJ / 324 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 33 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quark-Hefe-Kuchen
1 Std. 20 Min
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.
Schoko-Kiba-Kuchen
1 godz. 45 min
Badische Apfeltorte
1 Std. 40 Min
Eierschecke
7 Std.
Mohn-Buttermilch-Kuchen mit Pfirsichen
1 Std.
Käsekuchen mit Mohn
7 Std.
Mohn-Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Apfel-Käsekuchen
1 Std. 40 Min
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2h 15min