Focaccia dolce veneta (Fugassa)

Focaccia dolce veneta (Fugassa)

3.1 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz.
12 porzioni

Składniki

Lievitino
  • 60 g di acqua
  • 5 g di zucchero
  • 10 g di lievito di birra fresco
  • 60 g di farina manitoba
Impasto
  • 150 g di zucchero
  • ½ limone la scorza di arancia (senza la parte bianca) e il succo
  • ½ arancia la scorza di arancia (senza la parte bianca) e il succo
  • 3 uova
  • 240 g di farina manitoba
  • 100 g di burro a temperatura ambiente
  • 5 g di sale
  • 200 g di farina tipo 00
  • 1 uovo leggermente sbattuto
  • granella di zucchero a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 183.3 mg
Białko 7 g
Kalorie 1149.2 kJ / 274.7 kcal
Tłuszcz 8.7 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Węglowodany 42.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...