Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 60 g di acqua
- 5 g di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 60 g di farina manitoba
Impasto
- 150 g di zucchero
- ½ limone la scorza di arancia (senza la parte bianca) e il succo
- ½ arancia la scorza di arancia (senza la parte bianca) e il succo
- 3 uova
- 240 g di farina manitoba
- 100 g di burro a temperatura ambiente
- 5 g di sale
- 200 g di farina tipo 00
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- granella di zucchero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1149.2 kJ / 274.7 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 183.3 mg
Alternatywne przepisy
Frittelle all’uvetta
30min
Fritole veneziane
2 godz. 40 min
Pinza triestina
6 godz.
Treccia molisana pasquale
4h 30min
Zaleti
1hod.
Torta russa di Verona
2hod.
Gnocchi con la "fioreta"
30min
Gubana
3 godz. 45 min
Biscotti zaeti
55min
Pan brioche allo yogurt
5h 15min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4h 20min
Strudel di mele
1h 35min