Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 60 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 60 g di farina manitoba
- 5 g di zucchero
Impasto
- 150 g di zucchero
- ½ limone la scorza di arancia (senza la parte bianca) e il succo
- ½ arancia la scorza di arancia (senza la parte bianca) e il succo
- 3 uova
- 240 g di farina manitoba
- 200 g di farina tipo 00
- 100 g di burro a temperatura ambiente
- 5 g di sale
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- granella di zucchero, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1149.2 kJ / 274.7 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 183.3 mg
Alternatywne przepisy
Passatelli
45min
Panone di Natale
2h 30min
Vellutata di porri e radicchio
55min
Torta russa di Verona
2 Std.
Fugassa veneta
4h
Fregolotta al radicchio
1 godz. 50 min
Fritole veneziane
2 Std. 40 Min
Composta di ribes e bacche di goji (a ridotto contenuto di zuccheri)
1 Std. 20 Min
Focaccia dolce
45min
Parker Rolls (panini soffici)
3h
Tortelli verdi
3h 30min
Confettura di fragole
1sa 10 dk