Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di burro a pezzi
- 200 g di latte
- 150 g di farina di mais tipo fioretto
- 150 g di farina tipo 00
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 cucchiaino di miele, preferibilmente di acacia
- 120 g di zucchero
- 40 g di grappa
- 130 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida per 10 minuti e strizzata
- 130 g di fichi secchi a pezzi
- 70 g di gherigli di noci, tritati grossolanamente
- 1 cucchiaino di semi di finocchio (opcjonalnie)
- zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1184 kJ / 283 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia dolce
45 min
Fregolotta al radicchio
1h 50min
Focaccia dolce alle mele
1h 45min
Pane del vescovo
1h
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1h 45min
Biscotti ai semi
30 min
Fugassa veneta
4h
Torta colomba alla ricotta
1h 20min
Zaleti
1h
Biscotti zaeti
55 Min
Crostata di mele con crema di mandorle
1 Std. 15 Min
Brutti ma buoni di Gavirate
1j 55 menit