Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di farina di mais tipo fioretto
- 200 g di farina tipo 0 + q.b.
- 130 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo (da circa 60 g)
- 50 g di grappa
- 100 g di uvetta sultanina, ammollata in acqua tiepida e strizzata
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Amor polenta
1h 5min
Torta di mais
1h
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
1h 35 min
Biscotti zaeti
55min
Pan meino (Pan de mej)
50min
Torta di grano saraceno e lampone
1h 35 min
Torta russa di Verona
2h
Biscotti di mais
40min
Ciambelline intrecciate all'uvetta
4 godz. 20 min
Pinza
50min
Torta di grano saraceno alle fragole
1h
Ciambella romagnola
1h