Wersje kompatybilne
Crema al moscato di Terracina con meringhe e frutta candita (di Francesca Romana Barberini)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di spumante moscato di Terracina DOC
- 4 tuorli d'uovo
- 70 g di zucchero
- 40 g di farina
- 150 g di panna fresca liquida
- frutta candita mista
- 4 meringhe
- frutta candita mista q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1406 kJ / 336 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Semifreddo alle castagne
12 godz. 15 min
Crêpes al limone con mascarpone e lamponi
35 min
Gelato all'avocado e vaniglia
12h
Forty fresh
10min
Budino ai 3 colori
8 godz.
Vinaigrette orientale al coriandolo
10min
Punch al cocco
50 min
Pannacotta di foie gras con composta di fichi e mele
3h
Pannacotta con bisque di astice e chele di granchio
2 godz. 20 min
Milkshake alla vaniglia e torta alle noci pecan
Brak ocen
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min
Crostata di zucca all'amaretto
3h 45min