
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast crumbled - 220 g water
- 30 g extra virgin olive oil plus extra for greasing
- 200 g strong white bread flour
- 200 g spelt flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
Topping
- 2 - 3 pinches fine sea salt to taste
- 450 g chicory quartered
- 20 g extra virgin olive oil
- 200 g Taleggio rind removed, cut in pieces (2 cm)
- 10 - 15 g shelled walnuts roughly chopped, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 748 kcal / 3130 kJ
- Białko
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Węglowodany
- 75.8 g
- Błonnik
- 11.6 g