Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 220 g water
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 200 g strong white bread flour
- 200 g spelt flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
Topping
- 2 - 3 pinches fine sea salt, to taste
- 450 g chicory, quartered
- 20 g extra virgin olive oil
- 200 g Taleggio, rind removed, cut in pieces (2 cm)
- 10 - 15 g shelled walnuts, roughly chopped, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3130 kJ / 748 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 75.8 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Błonnik
- 11.6 g
Alternatywne przepisy
Coconut cake
1h 20 min
Fusilli with Pesto, Green Beans and Potato - Pasta alla genovese
45 min
Spirulina Ice Cream
16hod. 10min
Quick Falafel
30 min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45 min
Seitan Chilli
25 min
Pasta alla Puttanesca
35 min
Courgette and Cocoa Cake
24 godz.
Lentil curry stew with chicken
8j 35 menit
Houmous
13 godz. 30 min
Polenta Mandarin and Almond Cake
2h 35min
Fennel Risotto
35 min