Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 1 tsp sugar
-
2
tsp dried instant yeast
lub 20 g fresh yeast, crumbled - 220 g water
- 30 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 200 g strong white bread flour
- 200 g spelt flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
Topping
- 2 - 3 pinches fine sea salt, to taste
- 450 g chicory, quartered
- 20 g extra virgin olive oil
- 200 g Taleggio, rind removed, cut in pieces (2 cm)
- 10 - 15 g shelled walnuts, roughly chopped, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3130 kJ / 748 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 75.8 g
- Tłuszcz
- 39.7 g
- Błonnik
- 11.6 g
Alternatywne przepisy
Mixed Grain Pilaf with Beetroot
30min
Vegan Orange and Coconut Cake
2 Std. 40 Min
Vegan Butter
2h
Vegan Pepperoni
5h 10min
Creamy Vegan Broccoli and Cheese Soup
1h 15min
Banana Pancake Bites
45min
Amaranth and Chickpea Patties
1h 30 min
Banana Ice Cream with Peanut Butter and Chocolate
9h 10min
Chickpea Gratin
1h
Fennel digestive
10 min
Sesame and Chia Seed Loaf
2h 20min
Vegan Gingerbread Trifle with Cherries
20min