Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g water
- 40 g honey
- 20 g olive oil
-
2
tsp dried instant yeast
lub 25 g fresh yeast, crumbled - 250 g rye flour
- 100 g wholemeal flour, plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
- 60 g shelled walnuts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1026 kJ / 245 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Sourdough Rye
51 Std. 10 Min
Sonja's Bread
3h 10min
Olive Bread Rolls
2h
Rustic Olive, Fig and Walnut Bread
2j 15 menit
Spelt Bread
1h 45 min
Rustic Bread
2h
Rye Bread Rolls
4h
Rustic bread
2h
Five-seed bread
1u. 50min
Spelt and Buckwheat Bread
1h 55min
Walnut Bread
2u. 45min
Pecan and Cranberry Rye Bread
3 Std.