Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g water
- 40 g honey
- 20 g olive oil
-
2
tsp dried instant yeast
lub 25 g fresh yeast, crumbled - 250 g rye flour
- 100 g wholemeal flour, plus extra for dusting
- 1 tsp fine sea salt
- 60 g shelled walnuts
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1026 kJ / 245 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Seedy Wholemeal Bread
1h 35min
Walnut Bread
2h 45min
Pecan and Cranberry Rye Bread
3h
Cranberry Orange Scones
30 min
German Bread
4h 15 min
Five-seed bread
1h 50min
Turmeric and Onion Bread
2h 45min
Spelt Bread
1h 45 min
Spelt Salad with Burmese Tofu
9 Std. 10 Min
Spelt and Buckwheat Bread
1h 55min
Wholemeal Focaccia
2óra 35p
Sonja's Bread
3h 10min