Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 175 g di farina tipo 00
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 2 cucchiai di zucchero di canna
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1158 kJ / 277 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata alle mele
1u.
Torta soffice al cioccolato e pere
1h 10min
Torta di ricotta
50min
Crêpes con finocchi e formaggio di capra
55min
Crostata Arlecchino
55min
Crostata con crema di zucca
1h 40min
Torta agli amaretti con cioccolato fondente al profumo di arancia
2u.
Crostata di frutta secca e miele
1h 10min
Torta alla macedonia di frutta
1h 30 min
Torta di uva
3h
Crostata integrale alle fragole
1 Std. 5 Min
Torta rovesciata alle pesche
1 Std. 5 Min