Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 175 g di farina tipo 00
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 1 uovo
- 2 cucchiai di zucchero di canna
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
- 2 uova
- 150 g di cioccolato fondente a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1158 kJ / 277 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 28.3 g
- Tłuszcz
- 16.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia pere e gorgonzola
1h 55min
Torta rustica di pere
2j
Bicchierini di mele al mascarpone
30 min
Crostata albicocche e lamponi
1j 20 menit
Crostata di mele
1 godz. 5 min
Cheesecake cotta alle fragole
1j 30 menit
Torta mascarpone e noci
1j 30 menit
Torta alle albicocche con crumble
1h 50min
Cheesecake alla ricotta
4h 35min
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
1j 30 menit
Torta di castagne integrale
1j 30 menit
Torta all'amaretto con crema
1 godz. 5 min