Wersje kompatybilne
Sfere di gambero panato al cocco con maionese wasabi (di Sebastiano Rovida)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di gamberi crudi puliti
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato fresco
- 750 g di acqua
- 2 uova
- 30 g di cocco disidratato grattugiato
- 40 g di Panko (vedere varianti)
- 1 pizzico di polvere di wasabi (1 g), stemperato in 5 g di acqua
- 250 g di maionese
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3473 kJ / 830 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 81 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burger di gamberi
30min
Gamberi in pasta kataifi e maionese al wasabi
40min
Dessert di riso al mango
55min
Salsa bernese
20min
Marinatura all'ananas
20min
Spaghetto al branzino, cocco, lime e taralli (di Mirko Ronzoni)
30min
Salmone teriyaki
50min
Gelato al Parmigiano reggiano
10h 40min
Sorbetto al Gin tonic e cetriolo con tuile alla menta
3h 40min
Crostini con cipolla caramellata, filetto di maiale e Camembert
1h
Tartellette alle cipolle caramellate
1h
Pesto di pistacchi
10min