Urządzenia i Akcesoria
Hot Cross Buns
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
9 pieces
Składniki
Buns
-
lemon1
-
bread flour divided, plus extra to dust445 g
-
whole milk240 g
-
active dry yeast1 tbsp
-
salt1 pinch
-
unsalted butter plus extra to grease70 g
-
sugar60 g
-
large egg1
-
ground cinnamon1 tbsp
-
ground nutmeg1 tbsp
-
ground cloves1 tsp
-
100 g raisins, sultana, light goldenraisins, dark100 g
-
70 g Corinth raisins (currants)raisins golden70 g
Syrup
-
water2 tbsp
-
sugar2 tbsp
Icing
-
icing sugar115 g
-
whole milk4 tsp
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
43 mg
Białko
10 g
Kalorie
1816 kJ /
434 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
80 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Happy Easter!
8 Przepisów
Kanada
Kanada
Może spodoba Ci się również...
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4 godz. 40 min
Pineapple Shortbread
2 godz.
Salted Herbs
15 min
Hot Cross Buns
1 godz. 55 min
Fresh pasta dough
1 godz.
Strawberry jam
1 godz. 5 min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 godz. 35 min
Biscoff Oatmeal Cookies (Metric)
30 min
Italian sausages
40 min
Steamed cabbage and pork dumplings
1 godz. 35 min
French Macarons with Blueberry Jam (Metric)
1 godz. 30 min
Gingerbread House
1 godz. 10 min