Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- butter, unsalted, to grease
- 200 g whole milk
- 50 g sugar
- 2 ½ tsp active dry yeast
- 2 eggs
- 500 g bread flour, plus extra to dust
- 1 tsp nutmeg, ground
- 1 ½ tsp cinnamon, ground
- ½ tsp clove, ground
- 1 tsp sea salt
- 250 g dried fruit, mixed, of choice (see Tips)
- 40 g all purpose white flour
- 50 g water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 pinch sea salt
Syrup
- 40 g water
- 40 g sugar
- butter, unsalted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1463.1 kJ / 349.7 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 54.6 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 190.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fruit Cake
4h 10min
Traditional Canadian Pie Pastry
15 Min
Cookidoo 10th Anniversary Cake
4h
Everyday Gluten Free Banana Bread
1h
Lemon Peel Pound Cake
1 Std. 50 Min
Tomato Focaccia
3h
Banana bread
1h 40min
Cheesecake
3h 15min
Vanilla Puff Slice
7h 20 min
Honey Butter Biscuits
35 min
Freeform basic bread
1h 35 min.
DIY pizza pockets
1 Std. 50 Min