Brioche hot cross buns

Brioche hot cross buns

4.6 8 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 portion

Składniki

Dough
  • butter, unsalted to grease
  • whole milk
    200 g
  • sugar
    50 g
  • active dry yeast
    2 ½ tsp
  • eggs
    2
  • bread flour plus extra to dust
    500 g
  • nutmeg, ground
    1 tsp
  • cinnamon, ground
    1 ½ tsp
  • clove, ground
    ½ tsp
  • sea salt
    1 tsp
  • dried fruit, mixed of choice (see Tips)
    250 g
  • all purpose white flour
    40 g
  • water
    50 g
  • extra virgin olive oil
    1 tsp
  • sea salt
    1 pinch
Syrup
  • water
    40 g
  • sugar
    40 g
  • butter, unsalted to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 349.7 kcal / 1463.1 kJ
Białko 8.1 g
Tłuszcz 11.6 g
Węglowodany 54.6 g
Błonnik 3.3 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 190.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...