
Urządzenia i Akcesoria
Brioche hot cross buns
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 portion
Składniki
Dough
-
butter, unsalted to grease
-
whole milk200 g
-
sugar50 g
-
active dry yeast2 ½ tsp
-
eggs2
-
bread flour plus extra to dust500 g
-
nutmeg, ground1 tsp
-
cinnamon, ground1 ½ tsp
-
clove, ground½ tsp
-
sea salt1 tsp
-
dried fruit, mixed of choice (see Tips)250 g
-
all purpose white flour40 g
-
water50 g
-
extra virgin olive oil1 tsp
-
sea salt1 pinch
Syrup
-
water40 g
-
sugar40 g
-
butter, unsalted to serve
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
349.7 kcal /
1463.1 kJ
Białko
8.1 g
Tłuszcz
11.6 g
Węglowodany
54.6 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
190.8 mg