Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- butter, unsalted, to grease
- 200 g whole milk
- 50 g sugar
- 2 ½ tsp active dry yeast
- 2 eggs
- 500 g bread flour, plus extra to dust
- 1 tsp nutmeg, ground
- 1 ½ tsp cinnamon, ground
- ½ tsp clove, ground
- 1 tsp sea salt
- 250 g dried fruit, mixed, of choice (see Tips)
- 40 g all purpose white flour
- 50 g water
- 1 tsp extra virgin olive oil
- 1 pinch sea salt
Syrup
- 40 g water
- 40 g sugar
- butter, unsalted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1463.1 kJ / 349.7 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 54.6 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 190.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Traditional Apple pie
1h 30min
Garlic and sage mash
30min
Vanilla Panna Cotta with Rhubarb Compote and a Ginger Crumb
6h 25min
Fruit Cake
4j 10 menit
Citrus dust
4j 10 menit
Caramelised red onion chutney
24h
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Seeded wholemeal bread (Diabetes)
3j 20 menit
Whipped Feta
35min
Tomato passata
1 Std. 40 Min
Easy marshmallows
4h 25min
Thirty second whole orange cake
1 Std. 15 Min