Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed apples
- 4 apples (approx. 150 g each) (e.g. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), unpeeled or peeled
- 2 - 3 tbsp lemon juice (25 g)
- 500 g water
Cider sabayon sauce
- 50 g sugar
- 1 egg
- 3 egg yolks
- 160 g dry cider
- 2 tsp cinnamon sugar, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 969 kJ / 232 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Challah
3 Std. 10 Min
Spiced swordfish with pearl barley and cardamom (Nelly Robinson)
25 Std.
Sous-Vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2h 20min
Smokey Liptauer Canapes (Diabetes)
Brak ocen
Crispy Eggplant with Tomato Basil Sauce (Hestan Cue™) Metric
50min
Orange coloured eggs
Brak ocen
Yellow coloured eggs
Brak ocen
Mustard-dill sauce
2h 15min
Veal stew (Blanquette de veau)
1 godz. 5 min
Duck, apricot and pine nut pastilla
50min
Cream of red pepper and ginger soup
50min
Tabouleh with quinoa and tuna
40min