Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Steamed apples
- 4 apples (approx. 150 g each) (e.g. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), unpeeled or peeled
- 2 - 3 tbsp lemon juice (25 g)
- 500 g water
Cider sabayon sauce
- 50 g sugar
- 1 egg
- 3 egg yolks
- 160 g dry cider
- 2 tsp cinnamon sugar, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 969 kJ / 232 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney) Metric
Brak ocen
Cheese mousse
10 Min
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Saskatoon Berry Jam
35min
Gorgonzola gelato with sautéed pears and toasted walnuts
14h 15min
Tarte Tatin
Brak ocen
Spiced Squash Ice Cream with Pecan Crunch
11 godz.
Chicken with Mustard Sauce and Vegetable Soup
40min
Cherry and almond clafoutis pudding
3 Std.
Asparagus with Parmesan rice and lemon sabayon sauce
1h
Aubergine mille-feuille with yoghurt and mustard sauce
40min
Slow Cooked Beets
40min