Urządzenia i Akcesoria
Apples with cider sabayon sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
Steamed apples
-
apples (approx. 150 g each) (e.g. Braeburn, Golden Delicious, Fuji, Royal Gala), unpeeled or peeled4
-
lemon juice (25 g)2 - 3 tbsp
-
water500 g
Cider sabayon sauce
-
sugar50 g
-
egg1
-
egg yolks3
-
dry cider160 g
-
1 tsp ground cinnamon, for sprinklingcinnamon sugar for sprinkling2 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
5 g
Kalorie
969 kJ /
232 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Corn Tortillas
1 godz. 25 min
Charcoal Bread
2 godz. 35 min
Beetroot and goat cheese ice cream with crackers
15 godz.
Salmon tartare
10 min
Green Tea Crème Brûlée
2 godz. 35 min
Vanilla ice cream
12 godz.
Hollandaise sauce
15 min
Steamed Hazelnut Cheesecakes with Orange
1 godz. 30 min
Trout with hollandaise sauce
50 min
Clam Chowder
55 min
Coriander pesto
5 min
Berry foam
10 min