Vegetable and hazelnut cheese muffins

Vegetable and hazelnut cheese muffins

3.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
12 pieces

Składniki

  • sunflower oil plus extra for greasing
    100 g
  • medium-hard cheese (e.g. cheddar, gruyère etc.), cut into pieces (1,5 cm)
    60 g
  • carrots cut into pieces (2.5 cm)
    100 g
  • hazelnuts, skin on
    70 g
  • milk
    180 g
  • eggs
    2
  • plain flour
    250 g
  • baking powder
    2 tsp
  • fine salt
    1 ½ tsp
  • ground cayenne pepper (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • frozen green peas thawed
    250 g

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 248 kcal / 1039 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 15.5 g
Węglowodany 20.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...