Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 oz bacon, chopped (¼ in.)
- 4 oz red onion, quartered
- 1 oz celery, in pieces (2 in.)
- 1 oz carrots, in pieces (2 in.)
- 1 oz tomato paste
- ½ oz extra virgin olive oil
- 2 - 3 sprigs fresh rosemary (1 sprig, leaves only), plus extra, to garnish, divided
- ½ tsp dried oregano
- 10 oz canned cannellini beans (1 x 15 oz can), drained, divided
- 32 oz vegetable stock
- 5 oz ditalini pasta
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 2 oz Parmesan cheese, grated
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2075.8 kJ / 496.1 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 439.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cacio e Pepe
30min
Kids Carrot Crêpes with Tomato Sauce
2h 5min
Kalamata Tapenade
5 min
Minestrone
45min
Red Mole Chicken Enchiladas
1h
Rustic Potatoes with Chorizo
40min
Grisons Barley Soup
55min
Strawberry Chiffon Pie
2h 20min
Caponata
50min
Bucatini amatriciana
45min
Pasta e fagioli
26 godz.
Tortellini in Tomato Cream Sauce
1h