Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 32 oz water
- 1 tbsp salt
- 17 oz eggplant, cut into pieces (½ in.) (approx. 1 lg. eggplant)
- 10 sprigs fresh parsley, leaves and tender stems
- 12 fresh basil leaves, plus extra to garnish
- 7 oz onion, halved (approx. 1 med. onion)
- 3 oz celery, cut into 1 in. pieces (approx. 3 stalks)
- 2 garlic cloves
- 1 oz olive oil
- 1 can diced tomatoes (14.5 oz), drained
- 1 oz red wine vinegar
- 10 oz red bell pepper, seeds removed and cut into pieces (½ in.) (approx. 1 pepper)
- 2 oz pitted Kalamata olives
- 1 oz capers, rinsed and drained
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp freshly ground black pepper
- 1 oz toasted pine nuts, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 638 kJ / 152.5 kcal
- Białko
- 3.5 g
- Węglowodany
- 15.9 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 1526.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moussaka
2h 20min
Southwest Quinoa
40min
Lentil Moussaka
2h 20min
Greek Lentils and Rice
40min
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50 dk
Texas White Bean Salad
15min
Greek Vegetables
1sa
Baba Ghanoush
1h 30min
Lentil Loaf
1 Std. 10 Min
Black Bean Walnut Patties
35 dk
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55 dk
Lentil Mushroom Stroganoff
55 dk