Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 ½ tbsp salt
- 600 g water
- 500 g fresh long red chillies, trimmed and cut into halves
- 2 garlic cloves, cut into halves
- 150 g rice wine vinegar
- 1 - 2 tbsp light brown sugar, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 355 g
- Kalorie
- 1203.3 kJ / 287.6 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 59.3 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 10541.5 mg
Alternatywne przepisy
Garlic and coriander naan
1h 30min
Hash browns
40min
Baba ghanoush
1 godz.
Barbecue sauce
1h 40min
Bot chien (rice flour cake) with pickled vegetables
26h 50min
Pickled radishes (Thermomix®️ Cutter)
Brak ocen
Piri-piri sauce
10min
Sauerkraut (Thermomix®️ Cutter, TM6)
Brak ocen
Mango, ginger and chilli chutney
25h 10min
Satay sauce
15min
Asian dipping sauce
25min
Sweet chilli sauce
1h 5 min