Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pecan brittle
- 150 g pecan nuts
- 250 g white sugar
- 1070 g water
- 30 g unsalted butter, chilled and added to mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
- 1 tsp lemon juice (see Tips)
- 50 g vinegar
Maple Ice Cream
- 1 vanilla bean pod and seeds
- 40 g full cream milk
- 400 g pouring (whipping) cream
- 180 g pure maple syrup
- 30 g glucose syrup
- 6 egg yolks
- 1 pinch salt (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1866 kJ / 446 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 30.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 42.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Pfeffernüsse (German spice biscuits)
2u. 40min
Apple and cinnamon hot cross buns
2h 20min
George Calombaris' Licorice Ice Cream with Blackberries
24 godz. 25 min
Edna's lemon curd teacake
40min
Golden syrup butter
10 min
Strawberry and meringue semifreddo
12 godz. 15 min
Mango pudding (Brendan Pang)
2h 15min
Edna's lemon curd tea cakes
30min
Frozen mojito cheesecake
24 godz. 25 min
Traditional crème brûlée
25 Std.
Classic lemon tart
3 Std. 10 Min