Urządzenia i Akcesoria
Maple pecan ice cream
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 26 godz. 30 min
10 portions
Składniki
Pecan brittle
-
pecan nuts150 g
-
white sugar250 g
-
water1070 g
-
unsalted butter chilled and added to mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
lemon juice (see Tips)1 tsp
-
vinegar50 g
Maple Ice Cream
-
vanilla bean pod and seeds1
-
full cream milk40 g
-
pouring (whipping) cream400 g
-
pure maple syrup180 g
-
glucose syrup30 g
-
egg yolks6
-
salt (optional)1 pinch
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
42.8 mg
Białko
3.7 g
Kalorie
1866 kJ /
446 kcal
Tłuszcz
30.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Węglowodany
43.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pistachio and lemon individual tiramisu
6 godz. 30 min
Blackberry Bramble
5 min
Browned pork mince
20 min
Zoodles with Broccoli Pesto
Brak ocen
Douhua (savoury bean curd)
10 godz. 25 min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter, using modes)
10 min
Gingerbread Spice Mix
5 min
NZ mustard sauce
15 min
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter)
1 godz. 45 min
Potato bake (Thermomix® Cutter)
1 godz. 10 min
Barbecue sauce
1 godz. 40 min
Roasted peach ice-cream
25 godz. 20 min