Maple pecan ice cream
TM6

Maple pecan ice cream

4.3 (12 ocen)

Składniki

Pecan brittle

  • 150 g pecan nuts
  • 250 g white sugar
  • 1070 g water
  • 30 g unsalted butter, chilled and added to mixing bowl in 1 piece (approx. 6 x 4 x 1 cm)
  • 1 tsp lemon juice (see Tips)
  • 50 g vinegar

Maple Ice Cream

  • 1 vanilla bean pod and seeds
  • 40 g full cream milk
  • 400 g pouring (whipping) cream
  • 180 g pure maple syrup
  • 30 g glucose syrup
  • 6 egg yolks
  • 1 pinch salt (optional)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1866 kJ / 446 kcal
Białko
3.7 g
Węglowodany
43.1 g
Tłuszcz
30.3 g
Tłuszcz nasycony
12.5 g
Błonnik
1.4 g
Sód
42.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy