Urządzenia i Akcesoria
Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
40 pieces
Składniki
-
dried fennel seeds2 tsp
-
dried chilli flakes1 tsp
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)100 g
-
plain flour plus extra for dusting150 g
-
unsalted butter soft100 g
-
egg yolk from large egg1
-
fine sea salt2 pinches
-
large egg beaten1
-
sea salt flakes for sprinkling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
44.6 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
190.7 kJ /
45.6 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Lemon Posset
2 godz. 40 min
Caramelised Red Onion Chutney
24 godz.
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Spiced Nuts with Cranberries
30 min
White Bean and Feta Dip
5 min
Spiced Nuts
20 min
Stilton and Walnut Biscuits with Roasted Garlic Jam
4 godz.
Christmas Pudding Tiffin Balls
40 min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 min
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Sun-dried Tomato Tear and Share Bread
1 godz.
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min