
Urządzenia i Akcesoria
Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
40 pieces
Składniki
-
dried fennel seeds2 tsp
-
dried chilli flakes1 tsp
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)100 g
-
plain flour plus extra for dusting150 g
-
unsalted butter soft100 g
-
egg yolk from large egg1
-
fine sea salt2 pinches
-
large egg beaten1
-
sea salt flakes for sprinkling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
45.6 kcal /
190.7 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
44.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Hot Artichoke Dip
30 min
Stilton and Walnut Biscuits with Roasted Garlic Jam
4 godz.
Spiced Herbed Nuts
40 min
Spiced Nuts with Cranberries
30 min
Mulled Wine Bellini
2 godz. 40 min
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min
Sticky Jamaican Ginger Cake
25 godz.
Smoked Mackerel Pâté
55 min
Caramelised Red Onion Chutney
24 godz.
Rhubarb, Orange and Almond Cake
1 godz. 30 min
Whipped Feta and Mascarpone with Chilli Sesame Honey
40 min
Cheesy Triangle Scones
25 min