Urządzenia i Akcesoria
Parmesan Shortbreads with Fennel and Chilli
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
40 pieces
Składniki
-
dried fennel seeds2 tsp
-
dried chilli flakes1 tsp
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)100 g
-
plain flour plus extra for dusting150 g
-
unsalted butter soft100 g
-
egg yolk from large egg1
-
fine sea salt2 pinches
-
large egg beaten1
-
sea salt flakes for sprinkling
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
44.6 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
190.7 kJ /
45.6 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Viennese whirl mince pies
1sa 40 dk
Rhubarb Fool
1sa 10 dk
Stewed Rhubarb with Orange
10 dk
Lemon Posset
2sa 40 dk
Caramelised Red Onion Chutney
24sa
Stilton and Walnut Biscuits with Roasted Garlic Jam
4sa
Spiced Nuts with Cranberries
30 dk
Curried Parsnip Soup
30 dk
Smoked Mackerel Pâté
55 dk
Spiced Herbed Nuts
40 dk
Christmas Pudding Tiffin Balls
40 dk
Mincemeat Crumble Cake
1sa 15 dk