Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di mandorle
- 170 g di zucchero
- 5 albumi (150 g circa)
- 100 g di farina tipo 00
- 100 g di burro fuso
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci vanigliato
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 8 porzioni
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crumiri
1 godz. 30 min
Torta di mais
1h
Torta allo yogurt con cioccolato al latte
1 godz. 10 min
Torta noci e caffé al vapore
1 godz. 10 min
Plumcake al caffè
45 min
Ciambella con farina di polenta
50 min
Torta greca al cioccolato e mandorle
50 min
Brutti ma buoni di Gavirate
1sa 55 dk
Torta di albumi e cioccolato
45 min
Torta alle nocciole senza farina
55 min
Torta ricotta e cioccolato
55 min
Amor polenta
1h 5min