Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di acqua
- 100 g di prugne secche denocciolate a metà
- 100 g di farro
- 225 g di frutta secca mista sgusciata (mandorle, nocciole, noci)
- 80 g di datteri denocciolati
- 120 g di fichi secchi a metà
- 100 g di albicocche secche denocciolate a metà
- 1 bustina di preparato per budino alla vaniglia
- 1 ½ cucchiaio di zucchero grezzo di canna
- ½ cucchiaino di scorza di limone grattugiata
- ½ cucchiaino di scorza di arancia grattugiata
- ½ cucchiaio di lievito in polvere per dolci
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- ¼ di cucchiaino di chiodi di garofano in polvere
- ¼ di cucchiaino di cardamomo in polvere
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 968 kJ / 231 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pagnotta di farro e semi di zucca
3u. 40min
Pane al finocchietto selvatico e pepe
4h
Torta carote e mele
1h 30min
Zaletti (vegan)
50min
Biscotti al burro, amarene e rosmarino
5h
Biscotti dolci mandorle e cavolo riccio
1h
Pane svedese
2h
Burro alle nocciole
1h 30min
Taralli dolci speziati
55min
Pane di soia con i semi (vegan)
5h
Torta arance rosse e miele
1h 30min
Pane al lardo e timo
4h 50min