Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di acqua
- 100 g di prugne secche denocciolate a metà
- 100 g di farro
- 225 g di frutta secca mista sgusciata (mandorle, nocciole, noci)
- 80 g di datteri denocciolati
- 120 g di fichi secchi a metà
- 100 g di albicocche secche denocciolate a metà
- 1 bustina di preparato per budino alla vaniglia
- 1 ½ cucchiaio di zucchero grezzo di canna
- ½ cucchiaino di scorza di limone grattugiata
- ½ cucchiaino di scorza di arancia grattugiata
- ½ cucchiaio di lievito in polvere per dolci
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- ¼ di cucchiaino di chiodi di garofano in polvere
- ¼ di cucchiaino di cardamomo in polvere
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 968 kJ / 231 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata russa di rape rosse e maionese allo zenzero
40 Min
Torta integrale al profumo di agrumi
1 Std.
Pane alla soia
3h 10min
Condimento balsamico ai mirtilli
10 Min
Galette des rois ai marroni
Brak ocen
Panini venostani
3 Std.
Cheesecake cotta ricotta e fichi caramellati
4h 25min
Zelten
2 godz. 55 min
Strudel di ricotta e pane
2 Std. 30 Min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6 Std.
Pane ai semi misti
5h 20min
Torta di zucca con farina di farro
55min