Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse
- 2 - 3 cucchiaini di olio di oliva
- 100 g di zucchero
- 125 g di panna vegetale fredda
- 250 g di yogurt naturale
- 4 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e ben strizzata
- ½ limone, il succo spremuto fresco
Salsa
- 1 scatola di albicocche sciroppate, ben sgocciolate
- 30 g di zucchero
- frutta mista fresca
- 12 foglie di menta fresca, lavate e asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1468 kJ / 351 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 47.5 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Salsa appetitosa
10 min
Lemon curd (di Luca Montersino)
25 Min
Crema inglese
15 Min
Salsa alle mele
20 min
Mattonella al cocco con coulis di pesche (senza lattosio)
6 Std. 30 Min
Sciroppo di mirtilli
24h 15min
Piramide allo zafferano con coulis ai lamponi e basilico
6h 25min
Bignè al Gongorzola, lampone e sciroppo d'acero (di Sebastiano Rovida)
1h 5min
Tiramisù all'ananas e fragole (vegan)
2h 30min
Bavarese di Roquefort con uva e noci
1h 35min
Pannacotta di foie gras con composta di fichi e mele
3h
Mousse allo yogurt
2h 40min