Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g)
- 200 g di acqua
- 85 g di olio di oliva + q.b. per oliare
- 300 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 4 cucchiaini di za'atar (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane per toast
16 Std.
Latte matcha al cocco e caramello
1 Std. 45 Min
Budino al mango e cioccolato con sciroppo allo zenzero
3h 30min
Himbasha (pane etiope in padella)
3 Std. 40 Min
Pizza libanese alle erbe aromatiche (Manakish con Za'atar)
2j
Brownies raw al cioccolato, mirtilli e vaniglia
3h 10min
Muffin al finocchietto selvatico e topinambur
50 menit
Tris di taralli al profumo di Sardegna
2j
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4 Std.
Focaccia ai 4 formaggi
45 Min
Pizza con crosta ripiena di formaggio
2 godz. 20 min
Focaccia al profumo di timo
1h 55min