Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Burro alle erbe
- 60 g di burro a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 2 gambi di aneto fresco, gli aghi lavati e asciugati
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 2 fili di erba cipollina fresca tritata
- ½ cucchiaino di sale (opcjonalnie)
Piadine
- 350 g di yogurt naturale
- 350 g di farina manitoba +q.b. per infarinare
- 1 cucchiaio di lievito in polvere
- 1 cucchiaino di sale marino
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1045 kJ / 250 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makhmar (Focaccia marocchina)
2 Std. 20 Min
Focaccia veloce in padella
40 min
Pancakes
45 Min
Panini al wasabi cotti a vapore
3 Std. 30 Min
Waffle mele e cioccolato
1 godz. 40 min
Chili vegetariano
1 Std. 5 Min
Pizzette integrali (di Luca Montersino)
4h 15min
Broa de milho (pane portoghese)
5 Std.
Pane Naan con cipolla e cumino
2 godz. 25 min
Pita
4h
Mantou (panini cinesi al Varoma)
3h
Msemen (Crêpes sfogliate marocchine)
1 godz.