Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apfelmischung
- 5 Äpfel, säuerlich (ca. 750 g), in Würfeln (2 cm)
- 100 g Apfelsaft
- 50 g brauner Zucker
- 5 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1 Zitrone, unbehandelt, 1 EL Schale fein abgerieben, Saft ausgepresst
Boden
- 150 g Mandeln
- 130 g Butter, in Stücken
- 130 g Zucker
- 3 Eier
- 50 g Mehl
- 50 g Speisestärke
- 2 gestr. TL Backpulver
- 10 g Mandellikör (optional)
Füllung und Fertigstellung
- 500 g Sahne
- 500 g Mascarpone
- 100 g brauner Zucker
- 140 g Amarettini und etwas mehr zum Verzieren
- Wartości odżywcze
- na 16 Stücke
- Kalorie
- 35533 kJ / 8490 kcal
- Białko
- 96 g
- Węglowodany
- 575 g
- Tłuszcz
- 639 g
- Błonnik
- 41.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfel-Käsekuchen
1sa 40 dk
Kiba-Crunch-Kuchen
5h 35min
Nougat küsst Orange
4 godz.
Sauerkirschkuchen
1h 30min
Aprikosen-Mandel-Torte
3 Std.
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4h 10min
Birnen-Schmand-Torte
2sa
Bratapfelkuchen
7h
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Gestrudelter Orangen-Kirsch-Kuchen
2 Std. 50 Min
Bananen-Eierlikör-Torte
11 Std. 40 Min
Kirsch-Vanille-Torte
24h