Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Tiramisu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
10 Portionen
Składniki
-
Gelatine weiß6 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Äpfel entkernt, geschält, geviertelt400 g
-
Weißwein200 g
-
Zucker60 g
-
Speisestärke3 TL
-
Magerquark500 g
-
Joghurt, 3,5% Fett250 g
-
Mandellikör (z. B. Amaretto)30 - 35 g
-
Löffelbiskuits ohne Zuckerkruste150 g
-
Zimt-Zucker-Mischung zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
848 kJ /
203 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Summerfeeling
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Mini-Birnen-Käsekuchen im Glas
1 godz. 20 min
Panna Cotta mit Honigmelone
5 godz. 15 min
Quarkcreme mit Orange
2 godz.
Mocca-Panna-Cotta
4 godz. 15 min
Johannisbeermousse
2 godz. 25 min
Quark-Mousse
5 godz.
Himbeerwolke
2 godz. 10 min
Zwetschgen-Donauwelle
2 godz. 30 min
Erdbeer-Zitronen-Mousse
8 godz. 15 min
Apfeltiramisu mit Kürbiskernöl
3 godz. 45 min
Engelsspeise
30 min
Schwarzwälder Schicht-Quark
55 min