Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Tiramisu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
10 Portionen
Składniki
-
Gelatine weiß6 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Äpfel entkernt, geschält, geviertelt400 g
-
Weißwein200 g
-
Zucker60 g
-
Speisestärke3 TL
-
Magerquark500 g
-
Joghurt, 3,5% Fett250 g
-
Mandellikör (z. B. Amaretto)30 - 35 g
-
Löffelbiskuits ohne Zuckerkruste150 g
-
Zimt-Zucker-Mischung zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
848 kJ /
203 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Summerfeeling
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Heidelbeer-Cornflakes-Torte
5 godz. 10 min
Gefleckte Biskuitschnitten mit Pfirsichcreme
4 godz. 30 min
Schwarzwälder Schicht-Quark
55 min
Johannisbeermousse
2 godz. 25 min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2 godz. 30 min
Himbeerwolke
2 godz. 10 min
Zwetschgen-Donauwelle
2 godz. 30 min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Mascarpone-Apfel-Torte
6 godz.
Marmorierter Eierlikörkuchen
1 godz. 15 min
Nougat-Rehrücken
3 godz.
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3 godz. 30 min