Torta raw alle carote con crema di anacardi

Torta raw alle carote con crema di anacardi

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
12 porzioni

Składniki

Crema di anacardi
  • 300 g di anacardi non salati e non tostati
  • 30 g di succo di limone spremuto fresco
  • 1 cucchiaio di aceto di mele
  • 50 g di sciroppo di agave
  • 100 g di acqua
Base alle carote
  • 20 g di semi di lino marroni
  • 600 g di carote a pezzi
  • 110 g di radice di prezzemolo a pezzi
  • 130 g di uvetta
  • 1 cucchiaino di cannella in polvere
  • 1 cucchiaino di curcuma in polvere (opcjonalnie)
  • 2 pizzichi di anice stellato in polvere (opcjonalnie)
  • 300 g di gherigli di noci
  • menta fresca q.b. per decorare

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 48.9 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 1590.5 kJ / 380.1 kcal
Tłuszcz 28.2 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 28.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...