Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 40 g di cocco disidratato grattugiato
- 100 g di datteri denocciolati
- 60 g di mandorle pelate
- 40 g di anacardi, senza sale
- 40 g di burro di cocco, sciolto a bagnomaria
- 40 g di acqua
Ripieno
- 500 g di polpa di avocado a pezzi
- 30 g di acqua
- 80 g di succo di lime (circa 6 lime, vedere consigli)
- 100 g di sciroppo di agave
- 120 g di burro di cocco, sciolto a bagnomaria (vedere varianti)
Copertura
- 60 g di zucchero di canna
- 40 g di acqua
- 125 g di lamponi
Termine della preparazione
- 1 cucchiaino di cocco disidratato grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1473 kJ / 352 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle al ragù di seitan e verdure
40min
Cheesecake (vegan)
2h 15min
Cuore di cheesecake ai lamponi
7 godz.
Marzapane
1h 10 min
Semifreddo al tè verde
5 godz.
Polpettone di seitan
50 min
Bevanda a base di mandorle (vegan)
10min
Lasagne alla bolognese (vegan)
2h
Succo al mango, arancia e pepe di Cayenna
12 min
Bignè con pere e caramello al burro salato
5h 30min
Panna cotta al latte di cocco (vegan)
6h 20min
Latte cotto di mandorle con coulis di frutti rossi
6h 30min