Fish fingers with tomato sauce

Fish fingers with tomato sauce

4.5 14 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • beer
    200 g
  • flour
    120 g
  • garlic powder
    ½ tsp
  • dried parsley
    ½ tsp
  • dried yeast
    1 tsp
  • fine salt
    1 tsp
  • cod fillets, skinless and boneless, cut into sticks (2 x 6 cm) (see tip)
    500 g
  • olive oil
    30 g
  • tomato passata
    400 g
  • sugar (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • baking soda
    1 pinch
  • oil for frying
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 316 kcal / 1321 kJ
Białko 26.16 g
Tłuszcz 10.44 g
Węglowodany 26.43 g
Błonnik 2.06 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...