Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 100 g orange juice, freshly squeezed
- 1 ½ tsp salt
-
400
g fresh salmon fillets, skinless
lub 400 g swordfish fillets - 200 g frozen green peas
- 240 g short dried pasta (e.g. mezze penne rigate), 10 minutes cooking time
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- 30 g salted capers, rinsed
- 80 g black olives, pitted
- 350 g cherry tomatoes, cut into halves or quarters
- 1 pinch ground black pepper (opcjonalnie)
- 10 g lemon juice (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Not quite nasi goreng
45min
Salmon in mushroom cream sauce with potatoes
50min
Baked Spinach and Eggs
35min
Strawberry Shortcake Waffle
Brak ocen
Thai noodle and seafood salad
50min
Quinoa salad with crunchy vegetables
30min
Squid à la provençale
55min
Cauliflower "Fried" Rice
40min
Pasta salad with tuna and basil vinaigrette
30min
Barley Nasi Goreng with Prawns
1h
Chinese vermicelli with prawns and garlic sauce
1h 15min
Asparagus and Pea Pasta
20min