Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 100 g orange juice, freshly squeezed
- 1 ½ tsp salt
-
400
g fresh salmon fillets, skinless
lub 400 g swordfish fillets - 200 g frozen green peas
- 240 g short dried pasta (e.g. mezze penne rigate), 10 minutes cooking time
- 40 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- 30 g salted capers, rinsed
- 80 g black olives, pitted
- 350 g cherry tomatoes, cut into halves or quarters
- 1 pinch ground black pepper (opcjonalnie)
- 10 g lemon juice (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Three Course Meal for 2 - Vegetable Soup, Chicken Pie with Rice & Steamed Apple
1h 20min
White Fish Salad
35min
Yogurt Miso Potato Salad
35min
Chicken breasts pizzaiola
55min
Bread and tomato soup, rolled spinach omelette and steamed ratatouille vegetables
1h 5min
Mango Cappuccino
10min
Sardine Sandwich Spread
5min
Asian Chicken Noodle Soup
1h 35min
Pasta Salad with Vegetables and Trout
45min
Beef and Beer Pie
1 Std. 40 Min
Chicken Stew with Cannellini Beans
35min
Salmon with Ginger Tomato Sauce
40min