Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tomato Soup
-
4
garlic cloves
lub 4 garlic cloves, confit (see Tip) -
70
g shallots, in pieces
lub 70 g onions, in pieces - 15 g extra virgin olive oil
- 510 g ripe tomatoes, quartered (see Tip)
- 15 g tomato paste
- 225 - 340 g vegetable stock, (optional)
- ½ - 1 tsp ground smoked paprika, to taste
- 1 - 2 tsp sugar, to taste
- 1 tsp salt, to taste
-
½
tsp ground black pepper, to taste
lub ¼ tsp ground white pepper, to taste - 6 fresh basil leaves, plus extra to garnish
Grilled Cheese Sandwiches
- 225 g strong cheddar cheese, cut into pieces
- 8 slices sourdough bread
- 2 - 4 tbsp unsalted butter, to fry
- dried red chilli flakes, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4782.9 kJ / 1143.2 kcal
- Białko
- 45.7 g
- Węglowodany
- 156 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 18.4 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 2646.1 mg
Alternatywne przepisy
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 Std.
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1 Std. 10 Min
Lemon Garlic White Rice
35 min
Tex-Mex Red Rice
1 Std.
Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette
25min
Hash Browns
20 min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45 Min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40 Min
Green Smoothie Bowls (Matthew Kenney) Metric
15 min
Menu with Pea Ginger Soup, Lemon Salmon with Broccoli and Potato
45 Min
Newfoundland White Bread and Toutons (Frybread)
4h 40min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 Min