Wersje kompatybilne
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef Wellington
- ½ oz dried porcini mushrooms
- 4 ½ oz boiling water
- 1 tbsp vegetable oil, to fry
- 17 ½ - 24 oz beef tenderloin
- ½ - 1 tsp salt, plus extra to season, to taste
- 10 ½ oz fresh button mushrooms, quartered
- 2 shallots, halved
- 2 oz unsalted butter, diced
- 3 - 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 4 oz Madeira wine, dry or sweet
- 1 tsp ground black pepper
- 13 oz puff pastry (see Tip)
Assembly
- 1 large egg, whisked
Carrots, Mashed Potatoes and Gravy
- 17 ½ oz water
- 21 oz carrots, thinly sliced
- 12 oz whole milk
- 35 oz potatoes, peeled, sliced (¼ in.)
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 1 ½ oz Madeira wine, dry or sweet
- ground black pepper, to taste
- 1 oz unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5694.6 kJ / 1361 kcal
- Białko
- 52.2 g
- Węglowodany
- 119.5 g
- Tłuszcz
- 72.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.2 g
- Błonnik
- 13.4 g
- Sód
- 1541.5 mg
Alternatywne przepisy
Brioche Buns
2 Std.
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
50 Min
Roast Lamb with Vegetables and Mint Sauce
2 Std.
Mai Tai
Brak ocen
Allergen Free Melted Chocolate
10 Min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Steak au Poivre
20 Min
Maple Eggs Benedict with Smoked Salmon
40 min
Beer Can Burger with Beer Mushrooms
2h 10min
Curry Seafood Chowder
1h
Habanero Salsa
10 Min
Creamy Mango Ice Cream
2h 20 min