
Wersje kompatybilne
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef Wellington
- ½ oz dried porcini mushrooms
- 4 ½ oz boiling water
- 1 tbsp vegetable oil to fry
- 17 ½ - 24 oz beef tenderloin
- ½ - 1 tsp salt plus extra to season, to taste
- 10 ½ oz fresh button mushrooms quartered
- 2 shallots halved
- 2 oz unsalted butter diced
- 3 - 4 sprigs fresh thyme leaves only
- 4 oz Madeira wine dry or sweet
- 1 tsp ground black pepper
- 13 oz puff pastry (see Tip)
Assembly
- 1 large egg whisked
Carrots, Mashed Potatoes and Gravy
- 17 ½ oz water
- 21 oz carrots thinly sliced
- 12 oz whole milk
- 35 oz potatoes peeled, sliced (¼ in.)
- 1 tsp salt plus extra to taste
- 1 ½ oz Madeira wine dry or sweet
- ground black pepper to taste
- 1 oz unsalted butter diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1361 kcal / 5694.6 kJ
- Białko
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 72.8 g
- Węglowodany
- 119.5 g
- Błonnik
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.2 g
- Sód
- 1541.5 mg