Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse

Bärlauch-Brennnesselspätzle mit Bergkäse

4.6 94 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Bergkäse in Stücken
    100 g
  • Dinkelkörner
    250 g
  • frische Bärlauchblätter grob zerkleinert
    100 g
  • Brennnesselblätter
    50 g
  • Wasser
    70 g
  • Mineralwasser mit Kohlensäure
    50 g
  • Weizenmehl, universal
    100 g
  • Eier
    3
  • Salz
    3 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 Prise
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • Zwiebel groß
    1
  • Weizenmehl, glatt
    2 EL
  • Rapsöl
    3 EL
  • Butter
    3 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 600 kcal / 2514 kJ
Białko 23 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...